| מחבר |
נושא  |
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 09/19/2012 : 12:52:33
|
תודה על הפרטים. 1. לאיזה נתונים הטכנאי כיוון את הסיפאפ הניסיוני?? מדוע הוא בחר בנתונים האלה דווקא?? קיבלת גם מעשיר לחות ומסיכה?? 2. גם אני כמוך חושב שזה ביזבוז זמן וכסף. אבל מה, מכבי משלמת לאסותא שהיא חלק ממכבי וכך לכאורה העסק מזין את עצמו..... בעבר הובטח לנו שמספיק יהיה להוריד נתונים מהמכשיר הישן ולהעבירם לאסותא. 3. תנסה לברר אל מי עליך לפנות - בעוד חודש חודשיים, כדי לבדוק אם הסיפאפ החדש שניקנה על פי המרשם שהם קבעו, אכן עושה את עבודתו כמצופה.
בברכה  |
נערך על ידי - n/a בתאריך 09/20/2012 20:24:39 |
 |
|
|
dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 09/20/2012 : 23:25:31
|
זהו ש..., הטכנאית לא נגעה בכלום אמרתי לה שאני ישן עם מכשיר אוטומטי שמכוון ללחץ עבודה מ - 5 עד 15. השלב הבא היה, בדיקת תקינות המכשיר ו...לך הביתה תחזור ב-24 לחודש אחרי החגים!!! לשאלתי מה אחרי זה? התשובה היתה סתמית ולא מחייבת תבוא ונדבר אז. ממתין לביקור הבא, אולי אזכה לקבל את האישור המיוחל לרכישת מכשיר חדש. שם המשחק סבלנות - כי "מכבי" יודעים טוב יותר מה טוב לנו. |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 09/21/2012 : 15:11:36
|
שלום, אכן, בפורום הזה הועלו לא מעט תמיהות באשר לתהליך הבדיקה וההתאמה.
אבל הבה נתקדם עוד צעד - ליום של אחרי רכישת הסיפאפ. לי לא ידוע על תהליך של מעקב רפואי מסודר, בו פעם בתקופה מסוימת, יש מישהו מקצועי שמוריד ומנתח את נתוני השינה וגם מבצע את ההתאמות הנדרשות בסיפאפ. הרי החלפת סיפאפ מתאפשרת רק אחת ל 4 שנים וזו תקופה ארוכה מדי ללא מעקב רפואי מתוכנן כנ"ל.
בברכה  |
נערך על ידי - n/a בתאריך 09/21/2012 15:13:08 |
 |
|
|
dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 09/21/2012 : 18:58:11
|
אכן, אין מעקב מסודר, וכי למה שיהיה? זה יכול לחסוך הרבה כסף...,ולקופה אין צורך לחסוך כי אנחנו משלמים הממשלה מוסיפה קצת והכל בסדר, (אל תשכח שאנחנו ישראלים ויש לנו מלא קומבינות - ומשהוא הרי צריך להרוויח הרבה כסף). המעקב שנעשה הוא לצאת ידי חובה, (מזכיר מאוד את הועדות הרפואיות של ביטוח לאומי וכדומה). חג שמח וגמר חתימה טובה |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 09/22/2012 : 08:50:16
|
ומה דעתך על הסיפאפ (סומנובלאנס תוצ' ווינמן - גרמניה) שקיבלת לשימוש??
בברכה  |
 |
|
|
dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 09/22/2012 : 18:57:43
|
שלום רב, אני מרוצה מהמכשיר, (כתבתי על כך לפני מס' ימים - מפריע לי שספק הכוח לא מובנה בתוך המכשיר). המכשיר מאוד שקט, אני מקווה שיחזיק מעמד 4 שנים כפי שמכבי התחייבו. עם תהינה שאלות נוספות אשמח לענות. שנה טובה וגמר חתימה טובה.
|
 |
|
|
biohazard
חבר חדש

86 הודעות |
נכתב ב - 09/23/2012 : 10:18:23
|
מבחינתי זה שהספק כוח חיצוני זה פלוס גדול, בגלל שזה מקור לקרינה אלקטרומגנטית. ככה אפשר להרחיק את זה מהמיטה ולהקטין חשיפה (למרחק ממקור הקרינה השפעה רבה מאוד). בנוסף, אפשר להחליף אם יתקלקל, בעיקר לאור מערכת החשמל הרעועה בישראל שיוצרת ספייקים של מתח כל הזמן. (מגני מתח אצלי בבית הולכים תוך כמה חודשים). |
מכשיר: Weinmann SOMNObalance מסיכה: Weinmann Joyce מסיכה נוספת: Respironics Comfort Classic |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 09/23/2012 : 12:12:01
|
ל dhkh, אין לך מה לדאוג. יש לך אחריות ל 4 שנים.
ל biohazard, בנוסף למה שכתבת: השנאי מייצר חם ואם הוא מותקן בתוך הסיפאפ, יכולה להיגרם השפעה שלילית על האלקטרוניקה. בשנאי של ווינמן יש נורת ביקורת, זו מקלה על זיהוי תקלה שמקורה בשנאי.
בברכה  |
 |
|
|
dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 09/24/2012 : 01:06:35
|
לא מודאג בכלל. מקווה שהמכשיר יוכיח את עצמו. עניין השנאי בסה"כ גורם לסירבול יתר. בקשר לקרינה אין לי בעיה המכשיר מרוחק ממני. |
 |
|
|
dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 09/24/2012 : 23:10:49
|
רובין בשבילך - כי שאלתה, היום לאחר 14 לילות החזרתי את המכשיר, הטכנאי הוריד נתונים, ביקש שאמלא את הטופס של מכבי ולציין איזה מכשיר מבין השלושה מעניין אותי. הטכנאי מילא טופס בדיקה שבסיומו כתב "המכשיר משפר את תיפקודו במשך היום", מומלץ המשך קבוע במכשיר CPAP, (עלי לציין שהמשפט הזה מופיע בתום כל בדיקה שביצעתי במכון שינה מאז 1995 והיו לי כ-10 לילות כאלה לפחות). אין לי מושג למה מכבי משלמת כל הרבה כסף על כלום, אולי מישהוא יודע? השלב האחרון בהליך היה: הטכנאי רשם לספק המכשיר, שברצוני לרכוש אצלו מכשיר CPAP ומסכה בהתאם לדרישתי, במקרה שלי - מסכה אפית בשם פפילון. עד כאן תהליך "ההתאמה" של המכשיר, עכשיו אני ממתין לסוכן שיספק לי את הסחורה. לסיכום: כל ממצאי הבדיקה בוצעו בשיחת חולין ביני לבין הטכנאי - לא חבל על הכסף? צום קל וגמר חתימה טובה לכולם. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 09/25/2012 : 11:42:34
|
אכן דרך הפעולה של מכבי ואסותא תמוהה ביותר ואינה משרתת את המבוטח |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 09/25/2012 : 13:57:11
|
ל dhkh שלום, האם הסיפאפ החדש יכוון לפי הכיוונים של הסיפאפ הישן?? מי יוריד לך נתונים לאורך 4 השנים הבאות?? אל מי עליך לפנות אם תרגיש צורך בשינוי שאינך יכול לבצע בעצמך דרך לוח הבקרה ??
חתימה טובה  |
 |
|
|
dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 09/25/2012 : 17:15:46
|
שלום רובין, אתה שואל מלא שאלות - ובטח לא מצפה לתשובות רציניות כי אין..., עכשיו ברצינות, בטח יטלפן אלי איזה סוכן מכירות מ-SLP, ויתחנף אלי כמו שרק סוכני מכירות יודעים לעשות ויבטיח לי מיליון הבטחות שימלאו בחלקן הקטן כי כך הרגלנו אותם והם הרי בני עמנו. אני אבקש שיכונו לי את המכשיר ללחץ (5-15), כי כך אני רגיל וטוב לי עם זה, אבקש מסכת פפילון כי אותה אני אוהב, וכל השאר ממש לא מעניין אותי, (אף פעם לא בדקתי את נתוני השינה שלי פרט לסיכומים של מעבדות השינה). אותי מעניין להרגיש ערני מרגע קימתי ועד שאני הולך לישון, ברגע שזה לא כך אני מתחיל לבדוק. אני יודע שאינני דוגמה אבל כך אני נוהג כל השנים. אגב אני יודע שיש לי דליפות אויר בחלק גדול ממשך השינה עד 60% מהזמן, זה ממש לא מפריע לי כי כך נוח לי עם המסיכה - אז החדר התמלא בעוד קצת אויר ויש טיפה רעש ולי נוח. גמר חתימה טובה. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 09/25/2012 : 17:25:31
|
ברשותכם, שיניתי את נושא העץ לנושא שיעיד יותר על תוכנו החדש.
dhkh הנושאים שהעלית חשובים אבל אנא נסה לעשות זאת להבא בעץ חדש שתפתח ולא כהמשך לעץ ישן שעסק בנושא אחר (חשוב כלעצמו).
לעניין תהליך ההתאמה שלך, כמשתמש מאז 1995 נראה שאי אפשר לחדש לך הרבה בודאי אם אתה משתמש ב- CPAP אוטומטי המכוון לטווח לחצים כך כך גדול 5-15 ויודע מה המסיכה האהובה עליך. |
 |
|
|
dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 09/25/2012 : 23:55:41
|
שלום יצחק, יש לי כמה שאלות רציניות אליך: מה אני עושה עם הנתונים שקראתי מהמכשיר? על מה הם משפיעים - עם אני קם ערני ומרגיש טוב במשך היום? טווח הלחצים מאוד נוח לי מה רע בכך שהמכשיר מכוון לטווח כל כך גדול (כשהיה לי מכשיר בלחץ קבוע הוא היה מכוון על 11)? במעבדות השינה לא קיבלתי תשובה מספקת לשאלותי, כך גם מסוכני המכירות, מאז שאין עמי לדבר הכל כסף אני לא שואל, וישן עם מה שיש. |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 09/26/2012 : 10:33:46
|
שלום dhkh, כל השאלות שלי היו כדי ללבן את תהליך ההתאמה באסותא שהוא חדש עבור רובנו. מתשובותיך לא התרשמתי שההתאמה ממש מסייעת למטופל. מצידי עדיף שכל שנה שנתיים יערכו לי בדיקה מקיפה במעבדת השינה ויתאימו את הסיפאפ החדש/הישן בהתאם לממצאים העדכניים. אני גם לא רואה שלמכבי יש תכנית למעקב רפואי אחרי איכות הטיפול שלך/שלנו. זומר מ SLP הסביר לנו שלפי ההסכם עם מכבי, תפקיד הספקים שבהסדר לספק ציוד בדיוק לפי המפרט שרשמו במעבדה. טוב, אני מאחל לך שינה טובה ושתמשיך להרגיש טוב ועירני במשך היום.
תודה על שיתוף הפעולה והסבלנות. בברכה 
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 09/26/2012 10:55:56 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 09/26/2012 : 10:36:24
|
1. לגבי קריאת נתוני המכשיר. בדר"כ הפענוח פשוט מאד. אינני מכיר את המכשיר של ווינמן אבל במכשירים של רספרוניקס ורסמד קל להבין את הנתונים.
2. סביר מאד להניח שאם אתה מרגיש עירנות ונוחות עם המכשיר הוא עושה את העבודה.
3. אין רע בטווח לחצים גדול. מה שהתכוונתי להגיד הוא שבטווח כזה אין משמעות לקביעת הלחץ הטיפולי כי המכשיר האוטמטי אמור להתאים את הלחץ המתאים לכל שלב בשינה שלך. גם אם במהלך הזמן (משנת 1995 בו התחלת להשתמש ב- CPAP) עלה למשל הלחץ הטיפולי שלך ( לדוגמא בלבד מ- 9 ל-10), אין לכך משמעות במכשיר שמכוון ללחץ 5-15. שוב, אם זה מה שאתה רגיל איליו ועושה בשבילך את העבודה ואתה מרגיש טוב אני הייתי נשאר עם טווח לחצים זה.
4. בסיכומו של דבר עברת תהליך פרוצדוראלי של מכבי שלא נתן לך כלום. אבל בסופו של דבר אתה מרוצה מהמכשיר החדש ותוצאותיו וזה מה שחשוב! |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 09/26/2012 10:37:25 |
 |
|
|
dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 09/26/2012 : 20:22:53
|
ערב טוב רובין ויצחק, לצערי כל ההליך שעברתי היינו בזבוז זמן וכסף. גם מעבדת השינה של מכבי היא בושה (על כך כתבתי מזמן). לדעתי האישית בלבד ומניסיוני מהטיפול של מכבי בנושא השינה ההגדרה היחידה שאני יכול לתת להם זה ב י ז י ו ן. טרם קיבלתי את המכשיר החדש - היה ברשותי מכשיר של המעבדה. תהליך הבדיקה מאוד פשוט: הטכנאית קוראת את סיכום המחלה שלך מהבדיקה האחרונה ולפי זה היא מכונת את המכשיר - או לפי דרישת הלקוח, מה שבא קודם. בזה נגמרת ההתאמה למכשיר. בחירת המכשיר מתבצעת עפ"י בקשתך - רצוי לבוא עם מידע מוקדם אחרת אתה בבעיה. אני לא קיבלתי מידע לגבי אף לא אחד מהמכשירים שמכבי מספקים, ידעתי מה אני רוצה ועל פי זה קיבלתי מכשיר ולחץ.
|
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 09/27/2012 : 10:58:52
|
אני בהחלט מסכים עם קביעותיך לגבי תפקוד מעבדת השינה של אסותא ומכבי
|
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 10/05/2012 : 00:50:44
|
אכן אמרתי ואני חוזר ואומר ההסכם של מכבי מחייב את המעבדה בכל ההחלטות הרפואיות (חתום עליהן רופא למרות מה שתיארת )והספק רק מספק ואסור לו לקחת אחריות רפואית. על פניו-אם באמת יש טכנאי טוב ומנוסה ורופא שמטפל בחולה וחותם על ההחלטה -זה נכון וצודק והספק לא מחויב בידע והחלטות רפואיות והוא לא יקבל על עצמו אחריות לשנות את החלטת הרופא. במידה והתהליך מקוצר והשלבים בטיפול אינם מקוימים במלואם יש בעיה של מימוש התהליך ולא הגדרתו. מכבי במכרז לקחו רק מכשירים אוטומטים בטענה צודקת שאפשר לכוון מכשיר אוטומטי ללחץ קבוע שהמעבדה קובעת. אתם יודעים את העדפתי ללחץ קבוע במקרים רבים. לכן יש תפקיד מכובד למעבדת השינה בהתאמת הלחץ ובודאי לאחר שחלפו שנים למשתמש ותיק -אולי השמין אולי רזה אולי חלה במחלה נוספת. החלפת מכשיר היא הזדמנות מצוינת למעקב ואם לא מנצלים אותה -פשוט חבל .
ועוד דבר קטן-לא יצלצל סוכן חלקלק-פשוט אין לו אינטרס ויכולת השפעה אלא לספק ציוד.
פעם הכל היה אחרת-היום אפילו הנוסטלגיה היא לא מה שהיה פעם. חג שמח
|
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
נושא  |
|