סיפאפ פורום ישראל - מערכת Snoring Care לטיפול בדום נשימה בשינה
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מערכת Snoring Care לטיפול בדום נשימה בשינה
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

תמר4
חבר חדש מהשקית

2 הודעות

נכתב ב - 10/20/2012 :  13:18:49  Show Profile
שלום,
האם מישהו מכיר את מערכת מערכת Snoring Care לטיפול בדום נשימה בשינה?
אתר החברה: http://www.snoringcare.com/120016/%D7%93%D7%95%D7%9D-%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%95%D7%A0%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA
המערכת מורכבת מחיישנים שמונחים מתחת למזרון ומ"שעון" הנלבש על היד. העיקרון: כאשר החיישנים מזהים דום נשימה הם שולחים סיגנל לשעון. לשעון יש מנוע קטן ומשקולות. כשהשעון מקבל את הסיגנל של דום נשימה המשקולות רוטטות באופן פיזי והדבר גורם לגירוי של לקיחת אויר. בחיפושי אחר פתרון לדום נשימה הגעתי לאתר החברה ודיברתי עם נציג החברה שכמובן מאוד המליץ. לטענתו יש בארץ כ 2000 משתמשים. המערכת פועלת בארץ כשנתיים וחצי. אפשר להחזיר ולקבל את הכסף חזרה תוך 21 יום.
לשאלתי, הנציג עימו דיברתי טען שרמת הקרינה מאוד נמוכה ויש להם אישור מהמקביל האירופאי של ה FDA
על פניו זה נראה נוח יותר מסד דנטלי (ובטח שיותר נוח מ CPAP). האם מישהו מכיר את המערכת הזו?

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 10/20/2012 :  14:34:25  Show Profile  Send יצחק an AOL message
שוב תמר, את מעלה נושא שעלה המון פעמים בפורום.
תעשי חיפוש snoring care ותמצאי הרבה התייחסויות כולל כאלה שניסו את המכשיר.
המכשיר לא יעיל לטפול בהפסקות נשימה בשינה בוודאי בהשוואה למכשיר cpap

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

johndewey
חבר פחות חדש

131 הודעות

נכתב ב - 10/20/2012 :  14:46:04  Show Profile
באתר הישראלי של המכשיר כתוב:

The number of desaturation events decreased by about 44%

כלומר, עד כמה שאני מצליח להבין, יותר מחצי ממקרי הדנ"ש לא טופלו !

זה אומר שהסיכונים החמורים הנלווים לדנ"ש עדיין קיימים !

בנוסף, לא נשמע לי טיפול כזה מוצלח - להעיר אותך כל פעם שיש דום נשימה (שזה מה שה- snoring care עושה)- כל החוכמה זה להמשיך לישון...
למעלה

אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות

נכתב ב - 10/20/2012 :  21:03:22  Show Profile
מי קבע שזה מעיר אותך ?
לטענתם זה לא מעיר צירפתי קטע רלבנטי.
גם צריך להבין עד הסוף את הנושא של 44% - מצורף.
יש ביננו מישהו שבאמת מבין ויכול להסביר מה המשמעות של שעון שרוטט?
תמר תוכלי לברר עם סוכן המכירות אם המכשיר מעיר אותך מהשינה כל פעם שהשעון רוטט?
דרך אגב מה העלות של המכשיר ? לפי האתר 4,700, זה באמת מחיר העיסקאות בפועל ?
מה העלות של סד דנטלי ?

אני מניח שהפתרון נחות ממסיכה אבל האם הוא באמת כה גרוע ? האם אנחנו אובייקטיביים?
אני שוקל להשתמש בסוג הפתרון הזה לנסיעות לחו״ל (לגבי המכשיר הנדון, לא הבנתי אם צריך את שתי הפלטות או רק אחת ואת רמת הסרבול שלו - אולי הוא מסורבל לנסיעות). למרות שראיתי מכשיר אחר שהוא רק שעון וזה מבחינתי אידאלי לחו״ל (עלות של 400 שקלים).

יצחק - תמיד סיקרן אותי למה אתה מעדיף סד דנטאלי במקום מכשיר קטן לנסיעות?
אני מתלבט אם לקחת את הS9 בלי המעשיר לנסיעות או פתרון חלופי אחר (אולי אקנה מכשיר יד שניה או מכשיר זול לחו״ל, אפילו על לחץ קבוע).

==================================================================
לטענתם המכשיר לא מפריע לשנה ואף משפר את שנת הREM

b.1.SPH (Snores Per Hour) - The number of snores detected during each sleep hour.
b.2.SPS (Snores Per Series) - The number of snores detected in each series of snores.
b.3.Desaturation level- The number of desaturation events (oxygen saturation levels of less than the critical threshold), as measured by an external Pulse Oxymeter.
b.4.REM (Rapid Eye Movement) – REM periods reflect the sleep quality and depth. It is measured through body and eye movements of the patient during sleep.

The results of the studies indicate the following conclusions: 

High Correlation with the golden standard. There is a high correlation (R² =0.95) with the ECG standard. The Snoring Care™ sensor identifies heart beats non-intrusively in an accuracy level that is in full compliance with both the ECG golden standard (Prof. Yosefi) and the common PSG monitor (see Figures 3-4 below). 

Proven Effectiveness for snore reduction. 
Snoring Care™ decreases the SPH (Number of Snores per Hour) by up to 75% (Figure 1) and the SPS (Snores per Series) by up to 60% (Figure 2). 

Snoring Care™ shortens the length of snores series by up to 90%. 

The number of desaturation events decreased by about 44% as a result of the significant decrease in the SPS and SPH values. 

The Snoring Care™ system does not disturb normal sleep. In fact, the results indicate an improvement in the REM sleep 

The Snoring Care™ system leads to less apnea and hypopnea events, probably as a result of the direct treatment of the snoring problems. 

נערך על ידי - אפנאי בתאריך 10/20/2012 22:07:21
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 10/20/2012 :  22:35:11  Show Profile  Send יצחק an AOL message
סד דנטלי הוא מכשיר שהוכח מדעית במחקרים רבים כי הוא מסייע להפחתות הפסקות נשימה בשינה.הוא מקובל מאד בארה"ב.
המנגנון שלו הוא מכני פשוט. הוא מקדם את הלסת התחתונה ולכן מונע צניחת בסיס הלשון ומרחיב את מעבר האויר בחיך.
כאמור גם סד דנטלי פחות יעיל ממכשיר CPAP
לנסיעות הוא מאד נוח. גודלו קטן והוא לא מצריך כל הרכבה או התאמה.
לי הוא מספיק לנסיעות ואני מרגיש עירני.
המכשיר של SNIRING CARE חדש יחסית.
העיקרון העומד בו קצת סותר את כל מה שקראתי בעניין הפסקות נשימה.הרי גם במסגרת הפסקות נשימה בדר"כ אין התעוררות מורגשת אלא מנגנון במוח מעורר את השרירים בחיך לפעולה למניעת החנק. רובנו הגדול איננו זוכרים את ההתעוררות הזו. עם זאת היא פוגעת באיכות השינה
ב- SNORING CARE טוענים כי הפולס החשמלי שמעביר המכשיר אינו גורם לפגיעה באיכות השינה.
כאמור קופות החולים לא משתתפות ברכישת המכשיר.
מכיוון שהם מציעים החזר כספי אם אין שביעות רצון בהחלט לא מזיק לנסות.
אגב, יש גולש באתר שניסה ולא היה שבע רצון אולם בודראי שאין ללמוד מסקנה סופית ממשתמש אחד.

אפנאי. אולי תנסה ותדווח לנו???

בכל מקרה לא הייתי ממהר להספיד את ה- CPAP

נערך על ידי - יצחק בתאריך 10/20/2012 22:36:41
למעלה

baraks
חבר פחות חדש

201 הודעות

נכתב ב - 10/21/2012 :  12:34:43  Show Profile
אני ניסיתי את המוצר לפני ה CPAP והוא לא עזר לי לא ביטל או צמצם נחירות ולא שיפר את איכות שנתי
לפי דעתי מדובר בבזבוז כסף ו / או זמן לנסות את זה בכלל
בכל מקרה אשמח מאוד לראות תוצאות מעבדה של אדם הסובל מד"נש עם המערכת וללא המערכת הנ"ל ולראות אם יש הבדל לטובה בתוצאות
לצערי לא קיים המידע הנ"ל.

מכשיר: Resmed S9 Autoset
מסיכה: Swift FX
מסיכה נוספת: Ultra Mirage 2
מסיכה נוספת: Mirage Soft Gel

נערך על ידי - baraks בתאריך 10/21/2012 14:57:39
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 10/21/2012 :  17:55:37  Show Profile  Send יצחק an AOL message
היה בהחלט מעניין אם משתתף נוסף בפורום ינסה את ה- SNORING CARE וייתן חוות דעת.

אפנאי - אתה מועמד ראוי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 10/21/2012 17:55:58
למעלה

johndewey
חבר פחות חדש

131 הודעות

נכתב ב - 10/21/2012 :  21:20:20  Show Profile
אפנאי - בתגובה שלך כתוב: The number of desaturation events decreased by about 44%

מכאן אני עדיין מבין שמעל לחצי מהמקרים לא מטופלים. מה לא הבנתי טוב ?

נראה לי לא אחראי להמליץ על מכשיר כזה לדנ"ש (בניגוד לנחירות שזה יותר עניין של נוחות)

נ.ב. - אם אתה מצטט באנגלית, אפשר לעשות shift-ctrl בחלק השמאלי של הלוח מקשים וזה מצמיד את הטקסט לכיוון הנכון. shift-ctrl בחלק הימני של הלוח מקשים מחזיר לכיוון הרגיל. לפחות ככה זה אצלי ב- XP.
למעלה

אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות

נכתב ב - 10/21/2012 :  22:17:41  Show Profile
אני עובד עם טאבלט ...
הבאתי את כל הקטע המצוטט כי יש שם הגדרות.
אני אישית לא בטוח שאני מבין את ההגדרות שלהם ואת הקשר לאירועים שנמדדים על ידי המכשירים שלנו.

עם כל הכבוד, לצערי לא התרשמתי שיש כאן מישהו שיכול לתת חוות דעת מקצועית על המכשירים האלו ...
ראיתי כאן ״קביעות״ שמדובר במכשיר שפוגע בשינה אך לא ראיתי סימוכין לקביעות הללו (בנושאים קודמים שעוסקים בסוג זה של פתרון).
מול הקביעות של החברים כאן יש את הטענות שמופיעות באתר ולי אין כלים להחליט מי צודק.
כמו כן, זה לא מספיק להתנסות צריך גם להראות איזו מדידה אמינה של נתונים כמו מספר האירועים או רמת החמצן בדם וכד׳.

מבחינתי הטענות שלהם יכולות להיות נכונות או שקריות באותה רמת וודאות.
יכול להיות שהם צודקים והמכשיר באמת לא פוגע בשינה ואף מוריד בצורה ניכרת את הארועים ואז מדובר במכשיר לא פולשני ובלי מסכות וצינורות ואף מתחרה ראוי לסד (למקרים בינוניים וקלים) ויכול להיות ההיפך. הכל פתוח.
דרך אגב, לסד הדנטלי יש מספר חסרונות והוא יחסית פתרון פולשני. אבל זה לדיון נפרד.
אין ספק שהייתי שמח לנסוע לחו״ל עם איזה שעון פלא אבל לדאבוני נראה לי שעדיין מוקדם להיפרד מהמסכה

לא משנה:
שורה תחתונה בשלב זה אני נשאר על הגדר וגם לא מתכוון להתנסות בזה עד אשר תאומת הטענה שלהם (על ידי מומחה שינה):

The Snoring Care™ system does not disturb normal sleep.
In fact, the results indicate an improvement in the REM sleep

נערך על ידי - אפנאי בתאריך 10/21/2012 22:46:07
למעלה

baraks
חבר פחות חדש

201 הודעות

נכתב ב - 10/21/2012 :  23:09:26  Show Profile
כל המידע הנ״ל מבוסס על ציטוטים מהאתר שלהם, המוצר אינו מוכר ע"י שום גוף רפואי
ואין שום מידע חיצוני על יעילות המוצר.

מכשיר: Resmed S9 Autoset
מסיכה: Swift FX
מסיכה נוספת: Ultra Mirage 2
מסיכה נוספת: Mirage Soft Gel
למעלה

אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות

נכתב ב - 10/22/2012 :  07:39:22  Show Profile
נכון.
לכן, כרגע אני אישית בחוץ.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 10/22/2012 :  09:11:40  Show Profile  Send יצחק an AOL message
בסופו של דבר ה- CPAP נשאר כרגע הפיתרון האולטימטיבי לבעיות נשימה בשינה.
אני אומר כרגע, כי הדברים יכולים להשתנות בעתיד וכך אני מקווה.

גם אני שהתסתגלתי לא רוצה לבלות את כל חיי בשינה עם המכשיר הזה
אני מאמין שגם ה- CPAP יוחלף בעתיד על ידי מכשיר/תרופה/ניתוח יותר פשוטים ויעילים, בסופו של דבר ה- CPAP לא מרפא את הבעיה הרפואית אלא רק מטפל בסימפטומים ובאופן די מגושם - סה"כ מדובר במפוח שמזרים אויר.

כבר יש פרסומים על רעיונות נוספים כמו המכשיר שנכנס לפה ודווקא יונק אויר ולא מזרים וכך מונע צניחת הלשון (פורסם בעבר בפורום).

לגבי הסד והSNORING תזכרו שיש אנשים שלא מסתגלים ל- CPAP ועדיין חשוב שיהיו מטופלים ולגביהם שימוש חלופי כאמור יכול להיות יותר טוב מכלום.

נערך על ידי - יצחק בתאריך 10/22/2012 09:13:46
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.04 שניות.