סיפאפ פורום ישראל - התקן (סד) דנטלי לבעיית דום נשימה בשינה- מידע:
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 התקן (סד) דנטלי לבעיית דום נשימה בשינה- מידע:
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
דף קודם | הדף הבא
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא
דף: מתוך 6

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 01/20/2007 :  12:23:21  Show Profile
יופי, המשיכי לעדכן.
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 01/20/2007 :  12:38:46  Show Profile
מחקר:

Treatment of obstructive sleep apnea and hipoapnea syndrome with oral appliances.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=AbstractPlus&list_uids=17221064&itool=pubmed_DocSum

מחקר חדש, הסוקר את הספרות על אמצעי טיפול בדנ"ש, מסיק, כי למקרים בינוניים וקלים יש לשקול שימוש בהתקנים אוראליים בשל מדד שביעות הרצון הגבוה והנוחות של המטופלים וגם מדד השיפור בדום הנשימה, חרף תופעות לוואי כגון כאב בלסתות או ריור או יובש בפה.
למעלה

Ornat
חבר פחות חדש

116 הודעות

נכתב ב - 01/20/2007 :  19:14:22  Show Profile
איך זה נראה הדבר הזה, הסד פה הזה? זה כמו גשר לישור שיניים? כמו פרוטזה של שיניים תותבנות? זה מכסה את הלשון או משאיר לה מקום חופשי
איך אפשר לישון עם משהו בפה? אני לא מבינה

ה
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 01/20/2007 :  20:09:25  Show Profile
לא להאמין כמה סוגים יש
פשוט המון
אני אישית הלכתי על משהו לא קשיח וגמיש (חומר דמוי סיליקון)
יש כאלו שיש גם איזה ציר זה נקרא, כמו פס מתכת שנמתח בין הלסתות
תלוי בבעיות אחרות כמו מנשך וכיו"ב. אבל דר' גביש הראתה לי גם את הסוג השני, היותר קשיח, אבל עבורי ניתן היה לשקול את הגמיש, לאור מצב הפה שלי. זה תלוי גם בנתונים הפיזיים של המטופל.

אבל יש כאלו שמחזיקים את הלשון (יש השערה שהיא בורחת אחורה ונדבקת וחוסמת את האויר) ויש כאלו שלא. אני אישית לא הייתי הולכת לאחד כזה כי לא אסבול שהלשון שלי לא תוכל לזוז.

שמתי פה קישור בהתחלה לאתר שמראה המון סוגים וביהם יש משהו שממש דומה לשלי אולי זה אותו דבר קצת קשה לי לראותו, בכל מקרה זה הקישור:
http://www.quietsleep.com/oralappliancetherapy/oralappliance_descrip.htm

תיכנסי ובצד מימין לכל האורך יש לך כותרות משנה:

1. יש התקנים מקבעי לשון - Tongue Retaining Devices

2. יש התקנים דנטליים הניתנים להתאמה אישית- Non-Adjustable Mandibular Repositioning Devices

3. יש התקנים דנטליים שלא ניתנים להתאמה אישית, קרי- שבלונה קבועה-
Adjustable Mandibular Repositioning Appliances

4. יש התקנים דנטליים משולבי צינור סיפאפ- Combined Mandibular Respositioners and CPAP Attachment

בכל קבוצה יש תמונות ולחיצה על כל תמונה פותחת הסבר על אותו התקן.

אני חושבת ששלי זה זה שנקרא- TheraSnore Adjustable או לפחות הוא מאוד מאוד דומה לו, לפי השקע שיש בו, שהסברתי שזה נכנס לחלל שמתחת ללשון.
האמת שלפי הפירוט המילולי של ההסבר שם, זה באמת מה שיש לי- כי מוסבר שם שבהתחלה הקידום של הלסת אינו רב, ואז יש אפשרות לשינוי הקידום עד למרווח של 1.5 ס"מ, ללא צורך ביצירת התקן חדש. זה היתרון שלו.
בכל מקרה לשם ההתרשמות תוכלי לשטוף את העיניים בתמונות שבאתר שם כי הן מכסות המון סוגי התקנים דנטליים ולטעמי בטוח שמעטים מהם נמצאים בשימוש בארץ. לי למשל הוצעו שניים, האחד שיש לי כעת והשני הקשיח והפחות ידידותי שלא נראה לי איך שרק נגעתי בו, וגם איני זקוקה לו - והוא אפילו עולה פי 2 (5,000 ש"ח).

נערך על ידי - חגית בתאריך 01/22/2007 12:45:20
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 01/20/2007 :  20:14:22  Show Profile
מצאתי עוד קישור שמראה את התמונות אפילו יותר בבירור ואלו בעצם אותם ההתקנים ואותו ההסבר שהראיתי בקישור הקודם.
כנראה שזו אותה בעלות של יצרן או מפיץ, כי הכל ממש דומה ואף זהה בתוכן הטקסטים. אבל אולי זה יותר ברור להסתכל בתמונות כאן כדי להתרשם:

http://www.apneadocs.com/pages/Appliances.htm#Adj
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 01/21/2007 :  08:05:29  Show Profile
לילה שני עם ההתקן- דיווח:

לא ישנתי עמו לילה שלם -הלכתי לישון בסביבות חצות, ב-04.00 לפנות בוקר החלטתי להוריד אותו ולא בגלל כאב, אלא כי הרגשתי שזה גורם יותר מידי לריור.
יכולתי להתגבר על זה אבל מרוב שחשבתי על זה הרגשתי שאני חייבת להיפטר מזה כי הרגשתי שזה מגעיל אותי לחשוב על העניין.
האמת שניתן לבלוע רוק עם ההתקן, אלא שכנראה יש מצבים של שינה עמוקה שבה הפה פתוח ואז יש ריור החוצה.

איכות השינה- ישנתי עמוק וטוב, בעלי מדווח שלא נחרתי. הוא כן שמע קול נשיפת אויר מוזר דרך הפה, מין וושששששששששש כזה, אבל זה לא מרעיש כמו הנחרה.
כשקמתי בשעה 04.00 הרגשתי שאני שבעת שינה - הרגשתי שיכולתי לקום לתחילת יום באותו רגע - וזה אומר לי שישנתי טוב ב-4 שעות שישנתי עם ההתקן.

כאב- פחות כאבו לי הלסתות בבוקר. אבל מאידך ישנתי איתו רק 4 שעות.

עוד משהו- יש הרגשת גודש באף כשמתעוררים, שחולפת לאחר הקימה. לא ברור לי למה? זה כמו הרגשת שאתה מנוזל? מה הקשר לא הבנתי האמת.
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 01/21/2007 :  08:23:44  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
חגית,

דיווח מעניין, מסקרן ומרתק. תודה על צוהר לעולם רחב שפתחת ביוזמתך הברוכה.

חוק שימור הצרות פועל....

החשוב ביותר, שתמצאי את מה שנוח לך.
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 01/21/2007 :  08:41:09  Show Profile
תודה עמוס- בשמחה כמובן אשתפכם, כי זה חשוב באמת לכל מי שחולק את אותה הבעיה כאן.

פרט לגבי "חוק שימור הצרות"... לא ירדתי לסוף דעתך. התכוונת לצרת הדנ"ש???
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 01/21/2007 :  18:44:23  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
כאשר מחליפים פתרון כל שהוא, מחליפים רק את סוג הצרות.
לדוגמא:
לסיפאפ היו חסרונות שהפריעו לך כגון עודף צנרת, התעוררות ועוד.
כאן יש לך בעיות אחרות.
הבעיות רק מתחלפות.
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 01/22/2007 :  08:08:00  Show Profile
אני חייבת לציין, שהלילה היה הכי טוב- זהו הלילה השלישי שלי עם ההתקן-

אחלא שינה! קמתי רעננה. ללא שום כאב בלסתות. למדתי איך לבלוע רוק עם ההתקן תוך כדי שינה אז לא היה ריור!
החלפתי תנוחות ונהניתי משינה טובה כי קמתי רעננה, תחושה חדשה... אפילו הקדמתי את השעון המעורר בהתעוררות שלי, וזה קרה לי גם אתמול בלילה חרף כל האי נוחות שהיתה לי

שאני אתעורר לפני השעון? שהשעון לא יזעק לשמים ורק אני לא אתעורר? שאני לא אקום כמו סמרטוט סחוט? זה פשוט לא ייאמן. כמה אלמנטארי - שינה. פשוט לישון!

ובעלי, מה הוא אומר???
שישנתי טוב. שלא נחרתי בכלל!
אני מאוד שמחה ומקווה שימשך כך!

נערך על ידי - חגית בתאריך 01/22/2007 08:12:51
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 01/22/2007 :  08:16:58  Show Profile
איך שומרים על ההיגיינה של ההתקן הדנטאלי?
אז ככה, אתמול הזמנתי את הסטוק הראשון של טבליות הניקוי להתקן שלי. אז אני מכניסה לשרשור הזה כאן מידע למי שיזדקק אי פעם. אגב זה יעיל גם לניקוי גשרים אורטודנטיים ופלטות וסדי לילה ותותבות (אם כי במקרה של ההתקן שלי אסור מים חמים, כי הוא גמיש, ועלול לעוות את צורתו).

אז שם החברה המפיצה את הטבליות הוא: מדאורד שיווק
מדאורד בע"מ, ת.ד. 6025 כפר סבא 44151
טלפון: 09-7677287 פקס: 09-7926814 מנהלת החברה: שרי 052-8387334

שם הטבליות: Retainer Brite
יוצא בערך 1 ש"ח לכל טבליה. משתמשים בטבליה אחת ליום פעם ביום לניקוי ההתקן וחיטוי שלו.
מתקשרים ושולחים לך את זה עד הבית. משלמים באשראי. ניתן להזמין כמות ל-3חודשים (בעלות של 105 ש"ח), חצי שנה (180 ש"ח) או שנה (305 ש"ח). ככל שמזמינים יותר המחיר יורד.
יש גם שליח עד הבית בתוספת 20 ש"ח, אבל אפשר בדואר רגיל ללא חיוב נוסף.
טל' 1-800-555541 - מוקד שירות והזמנות 24 שעות ביממה.

מצ"ב קישור המראה את המוצר בתמונה כולל הוראות שימוש לטבליות:
http://www.dentakit.com/retainerbriteusage.html

יש עוד מוצר שראיתי בבתי מרקחת והוא נקרא: קוקידנט - גם טבליות ניקוי שנמסות במים כמו הקודמות.
משווקות ע"י חברת "מנסטר". המחיר פחות או יותר זהה (מעט זול יותר האמת).

מצ"ב קישור:
http://www.mifisrael.com/kukident.htm

54 טבליות עולות משהו כמו 40 ש"ח פלוס מינוס.

נערך על ידי - חגית בתאריך 01/22/2007 08:50:08
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 01/23/2007 :  12:19:57  Show Profile
שמחה לעדכן ולשתף אתכם, שגם אתמול בלילה, הלילה הרביעי שלי לשינה עם ההתקן הדנטלי, ישנתי טוב. שינה עמוקה ומספקת ו.... לא נחרתי.
לא כואב בבוקר ואין ריור בשינה.
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 01/23/2007 :  13:12:06  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
חגית, האם דום השינה שלך הוגדר כקל? בינוני? חמור?
איזה לחץ קבעו לך וכמה הפסקות נשימה לשעה?
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 01/23/2007 :  17:26:36  Show Profile
חגית, האם דום השינה שלך הוגדר כקל? בינוני? חמור?

אני מקרה בינוני - קל.

איזה לחץ קבעו לך וכמה הפסקות נשימה לשעה?

יש לי 26 הפסקות נשימה לשעה, עד 19 זה נחשב קל בהגדרה, אם זכורני נכונה, אזי אני למעשה בגבול התחתון של בינוני אם אפשר לקרוא לזה ככה. לגבי הלחץ שקבעו לי- האמת? לא יודעת, המכשיר היה של מדטכניקה, לדעתי זה היה 4 אבל אני די לא הבנתי מי נגד מי, אני רואה חיווטים וצינורות ונהיית בהלם. נתנו לי אוטומטי, אמרו לי רק תלחצי און ואוף... והבנתי שהוא יווסת את עצמו. אני כן זוכרת שבמדידה 5 היה יותר מידי ו-3 מעט מידי אז כנראה שישנתי עם לחץ 4. גם לא ממש נתנו לי הסברים נאותים, אולי זה אחרת כשלקוח מזמין אותם הביתה כקונה פוטנציאלי מאשר כשהמעבדה מזמינה את החברה ליום שלם של מטופלים, ואז הסוכנים "עייפים". שוחחתי על זה עם מנחם מהפורום הזה, שייעץ לי רבות בהתחלה, והבנתי שכנראה לא ממש העמיקו אתי בנושא ההסברה, ובדיוק כשחשבתי לנסות עוד חברה (שוחחתי עם עדי מקלינטיקה), שהבטיח לשלוח סוכן בשם דני וגם לא הם פישלו מבחינתי כי לא שלחו סוכן כפי שהבטיחו, ואז כבר היה בידי מספיק מידע על ההתקן הדנטלי ולא חיכיתי, כי הפתרון לבעייה הרפואית הזו היה נחוץ ומהר. ייתכן ולא הייתי מגיעה אליו בכלל אם היו משרתים אותי נכונה למרות שנראה לי שאני מקרה קיצוני של אי הסתגלות לאינסטלציה. זה לחלוטין אישי כמובן).

נערך על ידי - חגית בתאריך 01/24/2007 08:15:00
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 01/23/2007 :  18:09:31  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
נראה לי שהמקרה שלך קל ויתכן שזו הסיבה שהתקן דנטלי פותר את בעייתך.
אני מבקש שאת המשך החומר המעניין שאת שולחת תכניסי בהודעה חדשה (הודעת המשך - התקן דנטלי)
תודה!

נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 01/23/2007 18:11:28
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 01/23/2007 :  19:28:46  Show Profile
למה לפתוח הודעה חדשה עמוס?
חבל שזה ילך לאיבוד לא? עדיף שכל השירשור המתייחס לנושא זהה יהיה במאגדת אחת לדעתי.
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 01/23/2007 :  20:08:53  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
אני צריך לעבוד קשה כדי להגיע לסוף העמוד השלישי.
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 01/24/2007 :  00:20:56  Show Profile
בכלל לא.
אם אתה נכנס מהמסך הראשי אז ישר תלחץ על עמ' 3 (יש בכותר ההודעה מספרי עמודים ואתה נכנס ישר לעמוד 3 שהוא האחרון)

או אחרת- אם כבר נכנסת להודעה באופן רגיל, מבלי לנתב ישר לעמוד 3, אז בצד שמאל למעלה יש פס גלילה ואתה בוחר בעמוד 3 וזה מקפיץ אותך לשם ישר.

הכי נכון בפורומים לנהל שירשורים ארוכים ככה, זה מאפשר איתור מידע לפי אשכולות מאורגנים ברצף של כל התגובות והרי השירשור מתפתח וגודל עם הזמן כי תמיד נכנסים חדשים שמגיבים.
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 01/24/2007 :  08:17:08  Show Profile
חושבני שאני יכולה להעיד היום, לאחר 5 לילות שינה עם ההתקן הדנטאלי, ומדיווחיו של בעלי, שאני ישנה טוב, לא נוחרת, לא עייפה בבוקר.
בעלי אפילו אמר לי הבוקר, שכבר בדק אם אני חיה... כי הוא לא רגיל לשקט...
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 02/02/2007 :  18:49:18  Show Profile
סיכום לאחר שבועיים שינה עם התקן דנטאלי:

• ללא נחירות
  • הסתגלות מלאה מצדי
  • שינה טובה

היום הייתי בביקורת אצל דר' ענש גביש. הכל מצויין. הלסתות בסדר. קצת התאמות קלות מאוד ו...זהו!
אין צורר בהגדלת ההקדמה של הלסת כי אני לפי הפרמטרים המתוארים כנראה לא זקוקה לזה. יישקל בביקורת הבאה.

בכל מקרה, היתרון של ההתקן הגמיש כמו שלי, זה שתמיד יש אופציה להגדיל את המרווח.

זה לא להאמין כמה הדבר הזה פשוט ועובד רבותיי!

זה משנה את החיים. אני בפירוש קניתי את השינה שלי- ובנוחות מירבית!
ולא יודעת אם יש לזה מחיר.

ביקורת הבאה עוד 3 חודשים. לילה טוב! חלומות פז!

נערך על ידי - חגית בתאריך 02/02/2007 18:51:51
למעלה
דף: מתוך 6 נושא קודם נושא נושא הבא  
דף קודם | דף הבא
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.04 שניות.