| מחבר |
נושא  |
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 02/02/2007 : 19:08:45
|
היי, אל תעזבי אותנו לכל כך הרבה זמן! מומלץ שכל מי שיש לו דום נשימה קל עד בינוני ישקול שימוש בסד דנטלי. |
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 02/02/2007 20:24:59 |
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 02/03/2007 : 11:46:03
|
אני פה תמיד עמוס לא עוזבת מבקרת בקביעות
|
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 02/03/2007 : 12:20:31
|
quote: Originally posted by עמוס פורת
מומלץ שכל מי שיש לו דום נשימה קל עד בינוני ישקול שימוש בסד דנטלי.
אכן זו המלצה חשובה ונכונה עמוס, גם דר' גביש בשיחה שלנו, כאשר ציינתי בפניה את אכזבתי מכמה לא מביאים לידיעת הציבור את התועלת הרבה שבפתרון קל ונוח ושימושי זה, אמרה, שזה נושא כה שכיח באירופה ובארה"ב, ואיכשהוא אצלינו בישראל זה פשוט לא נקלט. לי יש השערה משלי, שאנו שבויים בתפיסת שמה שמסובסד ע"י חוק בריאות או הקופ"ח אז הוא זול יותר (מה שלא נכון בהכרח במקרה של התקן דנטאלי כי עדיין היה עולה לי יותר הסיפאפ גם לאחר ההחזר הכספי מהקופה). וכמובן יש מכלול שיקולי אינטרסים מסחריים של חברות הציוד הרפואי אשר לא היו רוצות שייפגע מערך ההפצה והשיווק של מכשירי הסיפאפ, למרות שהוא לעולם לא ייפגע, כי הסיפאפ היה ויישאר הפתרון מס' 1 והכי יעיל ב-100% אלא מה... שמי שקשה לו להסתגל לסיפאפ, או נשים (כמוני) או צעירים שרואים בזה מגבלה קשה לחיים, כול הצנרת והאינסטלציה או אנשים שנוסעים המון וניידים, ועוד... לאלו- יש להציע פתרונות נוספים. ואם יש אז למה לא לספר עליהם יותר? בוא נאמר שממילא כשלא יהיו לי שיניים, אהיה חייבת סיפאפ... אז בסוף אחת החברות בשלב כלשהוא של חיי תהנה מה"רווח" עלי, העניין הוא כמובן, שיש פה עניין מסחרי טהור, למה להבריח חולים פוטנציאליים מפתרון רפואי?
נוצר מצב אבסורדי שבו, החולה אולי מפסיד בגלל תחרות על מתן פתרון רפואי שונה לאותה בעיה רפואית, כי יש שיקולי מסחר (ומי יודע כמה דברים לא טהורים ממש נכנסים באמצע שאנו לא יודעים כולל מול רופאים ותועמלנות רפואית ומול מוסדות רפואיים וכלכלית ומה לא...)
גם מדוע מספרים (כשכבר מספרים...) לחולי דנ"ש על התקן דנטאלי, זה נעשה שקט ובצנעה כ"כ, ואלמלא לחצתי, כי ידעתי שקיים פתרון כזה, לא הייתי מקבלת למשל פרטים על דר' ענת גביש? ולמה אל קיבלתי מידע מראש שגם בברזילי יש מרפאה שעוסקת בזה? הרי זה גוף גדול ומוכר. מדוע לא הביאו לידיעתי את הפתרון הפשוט הזה של התקן דנטאלי מייד, במיוחד כשכבר בתחילה גיליתי אנטגוניזם אישי לישון עם מכשיר ומסיכה? - פה נכנס הרופא במעבדת השינה. השאלה, האם הם לגמרי אובייקטיביים? האם, אם הם יתמכו בפתרון נוסף, שמתחרה בסיפאפ, עדיין ירצו החברות של הסיפאפים להעמיד ימי יעוץ וסוכנים ומכשירים לניסוי לטובת חולים במעבדות שבאים להתאמת מכשיר, כי הרי אם הרופא ימליץ על משהו אחר, לכאורה או שלא לכאורה, זה יפגע באינטרס שלהם.
אבל כשהקופה מוציאה טופס 17 לפציינט להתאמת מכשיר, זה לא אומר שזה מיועד לחברה ספציפית. חולים רבים לא מודעים שיש שפע חברות ומכשירים בשוק ויכולים להיצמד ולבחור באופן מוגבל מהסוכן הראשון ולא כולם מגיעים וקוראים בפורום כמו זה למשל לא? יש מבוגרים ולא דוברי עברית שלא יגיעו למידע המבוקר הזה לעולם! ופה אולי חשוב להחליט שהמעבדת שינה לא מתעסקת בזה - ואז תוכל להמליץ על עוד פתרונות שאינם סיפאפ בהכרח, כי יש פה טעם לפגם רציני לטעמי. במיוחד שלמשל, למה הפנו אותי ישר לחברה איקס ולא אחרת? מי עומד אחרי זה? מי מרויח מזה? האם מעבדה מסויימת קשורה ביחסי היכרות מסחריים או אישיים עם חברה מסויימת יותר מאשר אחרת? אולי זה קשור מי מנהל את המעבדה? בטוח שמישהו מרויח. התמימות מזמן עזבה אותי בנושאי הרפואה והחולים והרופאים (לצערי כי רב) .
אז קטונתי רבותיי. כל אחד יעשה כטוב בעיניו. כמובן שאיני רוצה להשמיץ - בטוח שלא הכל עובד ככה. ויש אנשים שכאמור ללא זה לא ירכשו לעולם מכשיר אז עבורם אולי זה עוזר אם כי לטעמי היכן שאין גילוי נאות הצרכן תמיד נפגע. לי חשוב להעביר את המסר ולכן אספר לכם תמיד עדכונים גם מהנעשה בעולם או במחקר בתחום, וגם מתיאורי החוויות האישיות שלי בנדון.
ביי!
|
נערך על ידי - חגית בתאריך 02/03/2007 12:34:22 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 02/03/2007 : 16:32:44
|
| אני אוסיף בדף הפתיחה ובקישורים שמי שיש לו דום נשימה קל עד בינוני - שיבדוק שימוש בסד דנטלי. |
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 03/18/2007 : 00:37:18
|
אגב, לסיכום חודשיים שלי עם התקן הדנטאלי:
השינה לא מלווה בנחירות (לפי דיווחי בעלי)
אני רעננה יותר בוקר כשאני ישנה איתו
כשאני לא ישנה איתו יש הבדל על רמת העייפות ביום באופן משמעותי עד להירדמויות באמצע היום ועייפות מטרידה
למרות מה שכתבתי, יש מצבים בשינה על הגב שאני נוחרת (בעלי מספר האמת שהוא סיפר את זה אולי פעמיים מאז שהתחלתי לישון עם ההתקן) - אבל משהו זניח ליד מה שהיה ואז אני משתדלת לישון על הצד או הבטן
השינה נוחה ונעימה לא כואב לא מפריע, אני שמה בכוס עם הטבליות ניקוי כל יום. מאוד קליל ובר הסתגלות חייבת לאמר. |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 03/18/2007 : 16:29:42
|
| יופי חגית - שיחקת אותה! |
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 03/23/2007 : 22:38:38
|
| ימים יגידו... |
 |
|
|
אריה
חבר חדש מהשקית
8 הודעות |
נכתב ב - 04/11/2007 : 09:15:16
|
נשמח לשמוע על תוצאות בדיקת השינה לאחר 3 חודשים אם פתרה כליל את הבעיה או רק בחלקה, האם יש עוד נחירות ? |
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 04/12/2007 : 22:07:53
|
ממה שמספרים לי אין נחירות כשאני ישנה איתו. כשאני לא ישנה איתו יש ויש! בפסח ישנתי אצל משפחתי וביקשתי שיעקבו אחרי ולא נחרתי. יש תנוחות על הגב שבעלי טוען שנחרתי מספר פעמים גם איתו - אבל זה פסק והוא דיווח שאלו היו נחירות פחות חזקות מאשר בלעדיו
אין לי מדד מעבדתי אבל אולי בהמשך אבקש אם הקופה תאשר לי עוד בדיקת מעבדת שינה לוודא יעילות של ההתקן
אישית - אני גם לא עייפה אחרי שינה איתו וכשאיני ישנה איתו חוזרת העייפות היומית ואני יודעת שלא ישנתי טוב. |
נערך על ידי - חגית בתאריך 04/12/2007 22:08:53 |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 04/13/2007 : 14:45:22
|
חגית, אני מבין שסה"כ, ההחלטה ללכת על סד ולא על סיפאפ הוכיחה עצמה? אני מבין שמצבך בעצם כעת שפיר וזה עם סיוע מינימליסטי, אסטטי ונוח, הלא כן? |
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 04/13/2007 : 22:36:39
|
נכון.
היום זה 3 חודשים כבר מאז שהתחלתי לישון עם ההתקן הדנטלי. |
נערך על ידי - חגית בתאריך 04/13/2007 22:40:08 |
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 05/04/2007 : 15:18:48
|
הייתי היום בביקורת שלאחר תקופת ההסתגלות להתקן הדנטלי שלי. דר' גביש הגדילה לי את המרווח של קידום הלסת. התרגלתי אליו השינה מאוד לא בעייית ומסורבלת כמו לישון עם גשר בשיניים...
ראיתי דגם חדש של התקן שנכנס עכשיו. אבל אין כמו שלי לדעתי- נעים ורך ולא קשיח, סביל בתוך הפה ועושה את העבודה.
לגבי בדיקת שינה - רופא המשפחה דוקא רצה שאעשה כבר לבדוק את יעילות ההתקן, אך דר' גביש ממליצה על לעשות זאת בעוד 3 חודשים מהיום, לאחר שביצעה את הקידום הנוסף של הלסת שכנראה יישאר סופי. |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 05/04/2007 : 18:07:18
|
חגית, שמח בשבילך. בהחלט ניהלת את העניין יפה!
כל טוב |
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 05/04/2007 : 20:28:50
|
תודה מנחם! בנוסף... הפסקתי לעשן!!!! אבל את זה התחלתי עוד לפני ההתקן... התחלתי ספורט ודיאטה. אז כשאגיע לבדיקה הבאה למעשה המשתנים שלי יהיו בטח שונים מבחינת הפרמטרים הפיזיולוגיים. לא יודעת מה מהמשתנים קריטי יותר - אבל העיקר שנישן טוב! |
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 05/06/2007 : 10:01:57
|
דווח לאחר 2 ימי הסתגלות ושינה עם ההתקן לאחר ההגדלה של מרווח קידום הלסת התחתונה:
כפי שדיווחתי לפני יומיים, דר' גביש הגדילה את המרווח כפי שאמור להיות ולאור הדיווחים שלי וקצב ההסתגלות ולפי הנהוג בפרקטיקה שניתן להגדיל לאחר תקופת ההסתגלות את המרווח בדרגה עד 2 דרגות .
אז לאחר ההגדלה אני שוב מרגישה שישנתי טוב, אחרי שהיתה נסיגת מה בחודש האחרון, דר' גביש אמרה שזה יקרה ולכן מראש אמרה לי שלאחר 3 חודשי הסתגלות היא תגדיל לי את המרווח.
אין לי כאבי לסת אז אין בעיה (ולמי שיש מומלץ ללעוס מסטיק בהתחלה בבוקר) ואם התעוררתי שוב לפני השעון בשעה שלפני 6.00 בבוקר ועוד ביום שלא הייתי אמורה לקום בכלל כי זה חופש של הילדים היום ואני איתם... זה אומר שישנתי טוב מאוד!
|
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 05/12/2007 : 07:39:09
|
עדכון נוסף, שבוע לאחר שינה עם ההתקן הדנטאלי לאחר הגדלת המרווח שדיווחתי עליה בהודעתי הקודמת:
השינה טובה. זה דיווח סובייקטיבי שלי לפי זה ש:
* אני לא קמה עייפה * אני מקדימה את השעון המעורר בהתעוררות לפניו אפילו בשעה- שעה וחצי בהתעוררות, מה שמרמז לי שישנתי טוב * העייפות היומית נעלמה!
הערכה אובייקיבית במעבדת שינה אעשה בעוד 3 חודשים לפחות. אדווח כאן.
מקווה שכל המידע ששמתי פה יעזור לכל מי שיבחר בפתרון כזה, ולכן אני טורחת לעדכן מידי פעם, זה חשוב, כי אין הרבה מידע על הפתרון הזה, ואין מקום להתדיין בנושאי הפרעות שינה כמו הפורום הזה, אף שכותרתו היא משתמשי CPAP.
שוב יישר כוח לך עמוס על החזקת שרביט הניהול של פורום זה!
שלכם- חגית.
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 05/12/2007 08:08:57 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 05/12/2007 : 08:07:46
|
תודה לך חגית על היסודיות והנחישות לעבר פתרון שעשוי לעזור להרבה אנשים. אני מקווה שאנשים יבדקו את הפתרון הזה וקופות החולים יכניסו אותו בסל הבריאות. צריך לצבור מידע וסטטיסטיקות ובעיקר לוביסטים שיקדמו את העניין. מעניין מאוד הוא קטע הבדיקה במעבדת השינה. |
 |
|
|
Ornat
חבר פחות חדש

116 הודעות |
נכתב ב - 05/17/2007 : 08:11:40
|
חגית..... אני מקנאה קצת כלומר, כל פעם שאני מתכננת נסיעה ליום יומיים, אני חושבת שעל הסיפאפ ושצריך לקחת אותו וחרדות... יגנבו אותו מהאוטו במשך היום, יגנו אותו מהחדר במלון אחר כך...
וסד דנטלי היה יכול להיות כל כך ....מקסים מנקודת ראות זו רציתי לבקש ממך, בהזדמנות כשאת מצלמת משהו לגמרי אחר צלמי גם אותו והעלי אותו כאן שנראה את התכשיט, אני לא מצליחה לדמיין ולהבין איך זה נראה
ה |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
|
נושא  |
|