סיפאפ פורום ישראל - התקן (סד) דנטלי לבעיית דום נשימה בשינה- מידע:
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 התקן (סד) דנטלי לבעיית דום נשימה בשינה- מידע:
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
דף קודם | הדף הבא
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא
דף: מתוך 6

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 05/17/2007 :  23:28:56  Show Profile
שמתי פה לינקים לאתרים עם תמונות של המון סוגי סדים
הנה אחד למשל:
http://www.apneadocs.com/pages/Appliances.htm#Adj

שימי לב שיש סוגים שונים- קשיחים וגמישים, מסיליקון ומחומר קשיח, עם קיבוע לשון ובלי, ניתנים לכיוונון ולא ניתנים לכיוונון... ועוד... יש גם משולבי CPAP
(כתבתי פה על חברת סטארט אף בשירשור שאולי נשמע על המוצר שלה בשנה הבאה)

בכל מקרה בלינק ששמתי פה, מה שהכי דומה לשלי (שהוא מסיליקון ורך וניתן לכיוונון) זה ה- TheraSnore Adjustable

למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 05/17/2007 :  23:36:39  Show Profile
תסתכלי שוב בקישור שצרפתי, גם הדגם הזה מאוד מזכיר בפעולה ובמראה את שלי
- SnoreGuard
מותאם אישית למבנה הלסת והשניים
עשוי סיליקון
מאפשר קידום לסת תחתונה ע"י רמפה מיוחדת שלא מאפשרת לה לחזור אחורה וכך נמנעת נחיתת הרקמות, מה שנקרא בשפת המקצוע "תמט" (תמט מלשון התמוטטות)

והלשון חופשיה ואפשר לבחור לתפוס אותה

נערך על ידי - חגית בתאריך 05/18/2007 11:05:37
למעלה

Ornat
חבר פחות חדש

116 הודעות

נכתב ב - 05/18/2007 :  16:22:28  Show Profile
חגית יקרה,
א. תודה רבה
ב. זה נראה כמו מכשיר עינויים מתקופת ימי הביניים, היו מחענישים ככה נשים שנחשדו ברכלנות.

ה
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 05/20/2007 :  08:33:34  Show Profile
כל אחד והאסוציאציות שלו
לי זה הזכיר בהתחלה תותבות
אבל האמיני לי שזה הרבה הרבה הרבהההההההההההההההה יותר נוח וידידותי מסיפאפ- ולא שלא ניסיתי סיפאפ.

אז ממש לא משנה לי אם הלשון והפה שלי כבולים בלילה, ממילא אני לא נואמת מתוך שינה... (חוצמזה שאפשר לדבר, רק שזה נשמע עילג)...

ואת עינויי הנשים בימי הביניים נשאיר לספרי ההיסטוריה...קבורים עמוק עמוק

נערך על ידי - חגית בתאריך 05/20/2007 08:34:38
למעלה

רמי ש.
חבר חדש מהשקית

6 הודעות

נכתב ב - 06/20/2007 :  20:15:27  Show Profile
חגית שלום,
בשיחה עם דר' גביש שוחחנו בין היתר על תופעות הלואי, דבר שגרם לי לסגת (לא נבדקתי).
מה הניסיון האישי שלך על תופעות הלואי.
תודה, רמי
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 06/25/2007 :  08:47:14  Show Profile
אילו תופעות לוואי?
אוכל להתייחס אם תפרט.

זו לא תרופה. אין שום תופעות לוואי. ההסתגלות לסד היא פיזית במובן שאולי בהתחלה לא ממש מבינים איך לסגור עליו את הפה ודברים מסוג זה אולי ריור בתנוחה מסויימת או אם הפה פתוח או על הצד וכיו"ב
אבל הכל נלמד וניתן לשליטה

המבחן האמיתי הוא אם קמים בבוקר לא עייפים. ואם מדווחים לך שאתה לא נוחר

האם נבדקת על ידי דר' גביש, והיא ראתה את הצילומים שלך וערכה בדיקה פיזית של הפה?
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 07/28/2007 :  16:56:09  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
מתוך APNEA SUPPORT FORUM
הודעה של רופאת שיניים אמריקאית (או מישהו שעובד במרפאה כזו) מתקינת התקן דנטלי, על שעור ההצלחה:

are appliances effective?[left][/left
I have a couple of thousand treated patients and they are very effective, but not for everyone. The people with inexes under 50 are easier as are patients that are less obese. I have almost 100% success with patients under 114 Kg and avoid patients over 136Kg but that does very with size. The BMI is based on hight/weight [%]. I recently treated a patient at close to 204 Kg that could not use CPAP due to cornea* transplants and the mask leaks dried his eys and would cause blindness. Not an ideal patient but good results (not great) from oral appliance. We will do combination therapy using appliance and cpap to lower his cpap pressure from 24 cm pressure to 6-8 cm until he loses weight.you can go to my web sitelefhatecpap.com or quietsleep.com for more info]

Ira

*קרנית

נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 07/29/2007 09:20:22
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 07/28/2007 :  17:19:57  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
רב שיח בנושא התקן דנטלי ב:
http://www.apneasupport.org/forum-20.html
למעלה

אור
חבר חדש מהשקית

3 הודעות

נכתב ב - 08/08/2007 :  12:45:41  Show Profile
לחגית ולמשתתפי הפורום שלום.קראתי בעיניין רב את דברייך לגבי ההתקן הדנטלי.היכן מומלץ להתקינו? התחלתי להתעניין בבית החולים ברזילי,באשקלון.אגב,גם אצלי אובחנו במעבדת השינה 26 הפסקות נשימה בשעה.
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 09/25/2007 :  21:34:47  Show Profile
כפי שהבטחתי ולסיכום נושא הסד הדנטאלי כפי שבא לידי ביטוי במקרה האישי שלי, להלן תוצאות האיבחון שערכתי החודש:

**(אני חושבת שהן מדברות בעד עצמן)

** הערה שלי: יש משתנה נוסף והוא, שעליתי במשקל עקב הפסקת עישון מאז הבדיקה הקודמת ועד הבדיקה הנוכחית. גם בבדיקה הקודמת היה לי עודף משקל ועכשיו היה יותר למרות שאיני מוגדרת שמנה אלא בעלת עודף משקל. בכל זאת הבדיקה תקינה. ז"א שבעקרון זה היה אמור להחמיר מצב של דנ"ש לפי הסטטיסטיקות הרפואיות וזה ברור גם למה, ובכל זאת הבדיקה תקינה, מה שאומר שההתקן יעיל עד מאוד עבורי!

איבחון ראשון, נערך במרץ 2006 :

ממצאים:
נחירות בעוצמה בינונית (עד D- 50)
26 הפסקות נשימה חסימתיות בנות 15-30 שניות לשעה
סה"כ 170 הפסקות במשך הלילה
יקיצות ותנועות גוף שקטעו את מהלכה התקין של השינה
RDI = 26 (צפיפות הפסקות נשימה),
ירידה ברמת ריווי החמצן בדם עד ל-89%
ללא הפרעות ברישום קצב הלב וה-EEG
אבחנה: דרגה בינונית של דנ"ש חסימתי
המלצות: CPAP או סד דנטלי

איבחון שני, נערך בספטמבר 2007 :
שינה במעבדת שינה עם התקן דנטאלי שהותאם ע"י דר' ענת גביש

ממצאים:
ללא נחירות בשינה
ללא הפסקות נשימה משמעותיות בשינה
סה"כ 11 הפסקות במשך הלילה
RDI = 2 (צפיפות הפסקות נשימה)
ללא ירידה ברמת ריווי החמצן בדם
ללא הפרעות ברישום קצב הלב וה-EEG
אבחנה: בדיקה בגדר הנורמה
המלצות: הטיפול יעיל. מומלץ המשך טיפול ומעקב רפואת שיניים.

נערך על ידי - חגית בתאריך 09/27/2007 21:56:40
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 09/26/2007 :  14:25:01  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
חגית,
תודה על העדכון!.
יש שיפור עצום. אם מסתפקים במספר הפסקות קטן בלילה - זה מצוין.

על פי בדיקותי האישיות, עד היום, כמות הפסקות הנשימה ב CPAP עדיין נמצאת בתחום של אפס עד 2.
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 09/27/2007 :  09:06:50  Show Profile
עמוס
לגבי ההפסקות זה לא לשעה- אלא לכל הלילה. מעבר לכך, שמתי לב שהן מיוחסות לתנוחת שינה על הגב ואני יודעת שעל הגב אני נוחרת יותר, אז זה עוד נתון שניתן לשפר פשוט ע"י שינוי תנוחת שינה, אני תמיד יכולה לשים את הכדור טניס...

אני שמחה מאוד על התוצאות ולעת עתה לשלב זה של חיי זה פתר לי את הבעיה ללא אי הנוחות של הסיפאפ, שכאמור לא הצלחתי להסתגל אליו.

ואין כל ויכוח לגבי זה שכשהסיפאפ עובד הוא עובד!!! עם הצלחה מלאה!
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 09/27/2007 :  10:45:07  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
אני הבנתי שזה לכל הלילה.
הייתי מציע לברר עם מומחים אם זה משהו שאפשר לחיות איתו מבחינה בריאותית (ואולי כבר ביררת).
אני רואה שאת כבר השלמת ואת מרוצה, וזה העיקר.

נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 09/27/2007 10:46:13
למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 09/27/2007 :  13:23:58  Show Profile
לחגית ולכולם חג-שמח.

חיכיתי במתח לתוצאות הללו והן מצויינות !

אין ספק שסד דנטלי הוא פתרון מצויין לבעלי דום נשימה בשינה בדרגה קלה ובינונית.

חגית, את הובלת את הנושא ובכך תרמת תרומה יחודית וחשובה להבנתו ולהטמעתו. אני מקווה כי רבים רבים, עוד יקראו את השירשור הזה שלך וימצאו בו תועלת. הייתי מציע לך לשוטט בפורום ולצרף לשירשור הזה את כל ההתייחסויות לסד הדנטלי המופיעים בו ובכך תשלימי את עבודתך המצויינת והחשובה.

אני מצר על כך שהסד לא ניכנס עד היום לתודעה כמו ה -CPAP . אני אפילו לא בטוח שרופאי השינה בארץ ממליצים עליו מספיק ואני מקווה שאני רואה צל הרים כהרים, כי אודה שבראשי עברה השאלה האם יתכן שהסד לא פופולי מספיק כיוון שלא ממליצים עליו מספיק ולא ממליצים עליו, כי יש אינטרסים לא לגיטימיים מאחור.

אני לא שמעתי שמעט הרופאים בארץ העוסקים בנושא, נופלים מהרגליים מרוב עומס ופניות רבות...

אז מה קורה כאן?!

דבר נוסף המטריד אותי הוא מדוע אין רופאי השיניים המתמחים, מתלהבים לבצע זאת עבור בעלי דום קשה. האם כיוון שאינם מעוניינים לקחת על עצמם סיכונים מיותרים, או שמא הסד באמת לא יעיל מספיק במקרה כזה? וגם אם נניח שברור שהמכשיר יעיל יותר, האם לא כדאי להמליץ על סד עם הצלחה חלקית לבעלי דום חמור המתקשים להסתגל לסיפאפ ולכן בעצם מוותרים ובריאותם נפגעת.

האם חצי הצלחה, במקרה כזה, לא עדיפה על כישלון?

נישאלת כאן גם השאלה, האם עושים מאמצים ע"מ למצוא תחליפי טיפול, הומניים יותר לבעלי דום חמור?

ולסיכום: את חגית, מקבלת ממני מדלית זהב אישית כיקירת הפורום !!!
לבריאות
למעלה

isabela
חבר חדש מהשקית

Israel
40 הודעות

נכתב ב - 09/27/2007 :  18:26:08  Show Profile
חגית
שיחקת אןתה(ככה אומרים אצלנו בכפר) מאוד משמח לראות שיש אופציה אחרת שעובדת ואפילו מפתה לנסות.
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 09/27/2007 :  20:37:53  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
מעבר לעניין הרב והחדשנות (לפחות בארץ) שימי לב חגית לקנה מידה להצלחתך:
2090 כניסות לשרשור שלך!!!
מספר 2 בכניסות לאחר הודעת "הקישורים לסוכנים...."
עוררת עניין עצום ועשית את זה צעד אחרי צעד ביסודיות.
כה לחי!

עמוס

נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 09/27/2007 20:42:58
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 09/27/2007 :  21:43:55  Show Profile
חן חן על המדליה מנחם וחג שמח גם לך!

לתהיותיך אוכל רק לאמר ממה שקראתי ולמדתי בנושא, שהסד לא יעיל לתמט קשה, כנראה שיש גבול עד כמה ניתן לדחוף את הלסת התחתונה ולקדמה מבלי לפגוע במבנה של הפה, או להכאיב
וגם כי פשוט לעתים מדובר בתמט רקמות קשה, שגם בקידום המקסימאלי שמאפשר הסד, עדיין הרקמות נוחתות ונדבקות זו לזו ונוצרת חסימה

עוד דבר, בל נשכח שהסד לא יכול להתאים לבעלי דום נשימה מרכזי (לא חסימתי), וכן לבעלי שיניים תותבות או חסרי שיניים- לא מתאים כי אין במה להיאחז

כך שבוא נאמר שזה פתרון ביניים ומתאים לאנשים באמצע החיים פחות או יותר וגם יכול להיות משהו שנוח לקחת בתיק בנסיעות וכו'
ולכן מכאן אולי הסיבה לשכיחות הנמוכה שלו- הוא לא בסל, יקר, פרטי, ויעיל למקרים בינוניים- קלים ובמגבלות של פה ולסת ושיניים במצב שמאפשר לשים אותו בפה... מכאן זה ברור למה הוא לא כה פופולארי.
וגם... זה משהו שמותקן אישית ע"י רופא שיניים, זה לא מוצר שמשווקת אותו חברה כמו למשל עזר רפואי ואז יש מקום לאגרסיביות בשיווק ופרסום. פה מדובר במלאכת ידיים מיומנת שהינה אומנות של הרופא המתאים אותו, ואני לא מכירה הרבה רופאי שיניים שמנהלים מסעות פרסום לשירותיהם. מקסימום אתר באינטרנט... באמת חבל אגב שדר' גביש לא חשבה לעשות זאת... אני אציע גם לה.

אגב... כבר כתבתי זאת אבל שוב - באירופה הסד מאוד ופולארי ומומלץ ע"י מרפאות השינה.

בכל מקרה, אחרי שיחת הסיכום אעדכנכם מה דעתו של דר' פילר או מי שישוחח אתי במעבדה לגבי נושא זה, אני אשאל אותו מדוע זה לא פופולארי יותר.
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 09/27/2007 :  21:49:42  Show Profile
אכן עמוס, מספר כניסות מרשים. כל עוד הפורטל הזה קיים תהיה גישה למידע הזה. למקרה שלא... וחבל שילך כל החומר פה לאיבוד, אולי שוה להעתיק אותו גם לקומונה בתפוז?
אולי אני אעשה לי עותק משלי של כל השרשור.

זה היה חשוב לי ובאמת שיתפתי לכל אורך המחקר והדרך האישית שלי את כולכם, במיוחד כשגיליתי כמה אכפתיות יש פה, לא חשבתי לרגע לחסוך את המידע שגיליתי מהפורום הזה למרות שכאמור, כותרתו הינה "משתמשי מכשירי סיפאפ", ברור שזה רלוונטי מאוד עבור כולנו וכל מי שבעתיד ייכנס לפה. בסה"כ אם מחפשים בגוגל מגיעים לפה בין היתר כשמקישים CPAP וזה חשוב.

בשבילי ידע הוא כוח ואני תמיד אומרת שכר האינטרנט במובן הזה עושה שירות מצויין. פעם רופא היה אלוהים. היום אנו מגיעים לדאוג לבריאותנו כשאנו מאוד מצויידים במידע וידע ומחקרים וכל מה שצריך. וטוב שכך! אחרת הייתי היום ללא פתרון לשינה לא?

ואש הלהבה הבוערת בצד השרשור בכלל מחממת את הלב...
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 09/27/2007 :  22:22:13  Show Profile
אגב, קיבלתי במייל ממש לא מזמן מדר' ירון חביב ממרפאת ברזילי באשקלון קובץ בפורמט PDF על יעילות התקנים דנטאליים (באנגלית וארוך...)

לא יודעת אם אפשר להעלותו כאן אנסה להעלותו בקומונה ולהכניס קישור לכאן.

להלן הקדמתו לקובץ:

HI, Hagit
SHANA TOVA!
Sorry for late response

Regarding the Dental appliance.
Review from 2006 and guiding principles for patients are attached.

Dr Yaron Haviv
"Barzilay" Hospital
Phone - 052-6125076
E-mail - yaron_haviv@hotmail.com
yhaviv@pob.huji.ac.il
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 09/27/2007 :  22:29:58  Show Profile
בבקשה קישור לקובץ, העליתי אותו לקומונה בתפוז עם קישור חוזר משם לכאן:

סקירה מ-2006 על יעילות התקנים דנטאליים לטיפול בדום נשימה חסימתי
http://www.tapuz.co.il/Communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=17142&msgid=23504099

(על מנת לפתוח אותו יש צורך בתוכנת Acrobat Reader - מורידים חינם מהאינטרנט)

נערך על ידי - חגית בתאריך 09/27/2007 22:32:20
למעלה
דף: מתוך 6 נושא קודם נושא נושא הבא  
דף קודם | דף הבא
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.05 שניות.