| מחבר |
נושא  |
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 09/27/2007 : 23:28:07
|
החומר לא ילך לאיבוד כיוון שכל ההודעות הישנות נשמרות בפורום. הודעות קודמות נשמרו בארכיון שב"כל הפורומים" (קישור בצד ימין למעלה) מסומן בפורום שלנו ב A, בסוף השורה מצד שמאל. אני מידי פעם אקדם את זה לראש הפורום וגם אני מקווה שאת, שתמשיכי לעדכן אותנו.
עמוס |
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 09/29/2007 : 15:30:34
|
| העברתי את הקישור להודעת הקישורים הראשית. |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 12/01/2007 : 09:51:54
|
כתבה חגית וזה חשוב שיכנס לשירשור הזה:
היי חברים!
רציתי לספר לכם, שבחודשיים האחרונים לא השתמשתי בסד הדנטלי שלי (בשל מקרה מטופש מצדי, של שכחת הסד שלי היכנשהוא רחוק מהבית) לא האמנתי עד כמה השינה בלעדיו תהיה למפגע אמיתי באיכות חיי פשוט הבנתי זאת כשגיליתי שאני נרדמת בעמידה, מתקשה לשמור על שגרת תפקוד יומית בשל עייפות היסטרית, מנשנשת כל היום כדי להישאר ערה או שותה קפה בכמויות... עד שנפל לי האסימון... שעלי לחזור לסד שלי ומהר. אז השבוע הוא חזר אלי... ואני רוצה לאמר לכם שהחיים השתנו.
כשאני ישנה עם הסד לילה, אני מתעוררת רעננה, זאת לאחר שבחודשיים האחרונים לא התעוררתי בבקרים כמה פעמים למרות הנודניק שבשעון המעורר, דבר שיצר לי בעיה קשה עם הילדים בבוקר כי אם אמא לא מתעוררת אז הילדים בבעיה, ולא התעוררתי גם לעבודתי! כשנפל לי האסימון שזה פשוט בגלל שלא ישנתי עם הסד הבנתי עד מה גדולה תרומתו לאיכות חיי ולשינה שלי.
רק רציתי לשתף- לכל מי שיש לו בעיית דום נשימה בשינה ולא מסתדר עם םפתרון זה או אחר- אל תוותרו עד שתתאימו לכם פתרון הולם כי לא מבינים את זה עד שמקבלים בחזרה את השינה! (שזה בעצם שליש מחיינו לא?) |
נערך על ידי - מנחם בתאריך 12/01/2007 09:53:23 |
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 12/01/2007 : 19:08:13
|
| רעיון טוב מנחם, לשרשר את זה תחת הפוסט שלי- תודה! |
 |
|
|
joe
חבר חדש מהשקית
4 הודעות |
נכתב ב - 12/27/2007 : 15:19:16
|
רציתי לדווח בפורום זה על התקן דנטלי שביצעו לי בב"ח ברזילי. ביצעתי הדיקת שינה באסותא והתגלה שיש לי דום נשימה בינוני (28 הפסקות נשימה בשעה), הומלץ לי על מכשיר CPAP ולא ניתנה לי שום אפשרות אחרת בדרך הבייתה מהמעבדה כבר התקשרו נציגי חברת הCPAP, למזלי שמעתי על התקן דנטלי איכותי ויעיל ביותר שמבוצע בב"ח ברזילי באשקלון (08-6745856) - ביצעתי את ההתקן - התגלה לי שהוא נוח ביותר, יעיל מעין כמותו וכך בעצם "ניצלתי" מגזירת שינה עם מסכה למשך שארית חיי. ולכן החלטתי לספר את סיפורי ולעודד אנשים לחשפ גם פיתרונות אחרים |
 |
|
|
joe
חבר חדש מהשקית
4 הודעות |
נכתב ב - 12/27/2007 : 15:38:59
|
רציתי לדווח בפורום זה על התקן דנטלי שביצעו לי בב"ח ברזילי. ביצעתי הדיקת שינה באסותא והתגלה שיש לי דום נשימה בינוני (28 הפסקות נשימה בשעה), הומלץ לי על מכשיר CPAP ולא ניתנה לי שום אפשרות אחרת בדרך הבייתה מהמעבדה כבר התקשרו נציגי חברת הCPAP, למזלי שמעתי על התקן דנטלי איכותי ויעיל ביותר שמבוצע בב"ח ברזילי באשקלון (08-6745856) - ביצעתי את ההתקן - התגלה לי שהוא נוח ביותר, יעיל מעין כמותו וכך בעצם "ניצלתי" מגזירת שינה עם מסכה למשך שארית חיי. ולכן החלטתי לספר את סיפורי ולעודד אנשים לחשפ גם פיתרונות אחרים |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 12/27/2007 : 18:16:34
|
מה שמטריד אותי זה שלא המליצו לך לבחון את האפשרות לסד דנטלי.
הנושא לא יסתיים לפני שתבצע בדיקה חוזרת, כשאתה ישן עם סד.
במידה ותעשה זאת, אנא עדכן אותנו בפורום.
בינתיים, יש לנו רק ממצא אחד של חגית שדיווחה על שיפור נימדד משמעותי. |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 12/27/2007 : 18:39:52
|
היי מנחם
ישנם מחקרים מפוארים ורבים בתחום זה כבר המון שנים. דום הנשימה בשינה נחקר וממשיך להחקר כבר המון שנים באוניסרסיטאות ובמכוני מחקר שונים בארץ ובעולם.
ברגע שתהליך האבחון מדוייק ואיכותי אז בעצם הדיוק בבחירת הטיפול המתאים טובה.
התקנים דנטלים מתאימים לפציינטים מאד ספציפיים שאצלהם אכן הדום נשימה נובע מצניחת לסת.
רופא טוב יכול להסתמך על בדיקת שינה איכותית ופגישה בה הוא רואה את הפציינט ואז להפנותו לטיפול הכי מתאים עבורו.
אייל
|
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 12/31/2007 : 05:08:04
|
עדכון לפוסט שלי בעניין סד דנטלי לבעיית דום נשימה בשינה (אם כי לא רק... יש לסדים דנטליים שימושים נוספים בריאותיים רבים ואחרים מלבד לנחירות ודנ"ש, תקראו על זה באתר)-
המרפאה של דר' ענת גביש עברה לקניון רמת אביב- קיבלתי איגרת בדואר.
מצרפת לינק לאתר שלה- כל הפרטים שם: http://www.snoring.co.il/ |
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 02/02/2008 : 19:37:12
|
הבנתי שעולה השאלה לגבי סד דנטאלי שגם מקבע את הלשון אז החלטתי להקפיץ את הודעתי מימים ימימה כי באחד העמודים שלה יש פירוט של דגמי סדים דנטאליים ובינהם יש התייחסות לכאלו שמקבעים את הלשון.
לדעתי תהיה בעיה עם לבלוע רוק אבל לא ניסיתי אישית.
גם לא כל אחד מתאים לקיבוע לשון אלא אם ידוע על צניחתה כגורם לחסימה.
בכל מקרה מנחם, ניתן לפנות במייל אולי לדר' גביש ולבקשה להתייחס לפרסום הזה לגבי הסד מקבע הלשון, אולי מידע על יתרונותיו / חסרונותיו, המייל שלה הוא: gavish@snoring.co.il
אני מניחה שאם זה פתרון רציני עם מחקר מדעי מבוקר עליו מן הסתם זה עלה באחד הכנסים הרפואיים שבהם השתתפה או קבלה מידע, או שיש על זה מידע באתר האירופאי של רפואת השינה. |
נערך על ידי - חגית בתאריך 02/02/2008 19:40:12 |
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 02/02/2008 : 20:16:38
|
טוב… אז נכנסתי כדי להכניס לכם קישור ישיר לרשימת הדגמים שפורסמה בעבר באתר שהכנסתי קישור אליו בשירשור שלי על הסד הדנטלי. למעשה, אני רואה שהרופא שרואיין בכתבה ששלחת עמוס, דר' ג'ונתן גרינברג, מופיע בעמוד הראשון של עמוד הבית של האתר שממנו שאבתי בזמנו את הדגמים השונים של ההתקנים: http://www.quietsleep.com/
השם FullBreath Appliance מתייחס לפטנט רשום מאושר ע"י ה-FDA ואני מבינה שעובד רק על קיבוע הלשון לא יודעת אם כדאי ללכת רק על קיבוע לשון ולא גם בנוסף על קידום הלסת. בכל מקרה זה רק שנתיים בשוק. לטענתם המחקרים מראים על 85% שיפור בקרב החולים.
אז קודם טוב שנכנסתי לאתר, כי הלינק שהיה שם התחלף וזה הקישור העדכני לתיאור דגמי ההתקנים הדנטאליים כולל תמונות והסברים: http://www.quietsleep.com/oralappliances_description.cfm
הנה דוגמת דגם שמקבע את הלשון:http://www.quietsleep.com/appliances/trd.cfm
כאמור, הדגם שמדובר עליו פה, הוא ספציפי כמו שנראה לי לתפיסת הלשון, ללא כל נגיעה בלסת התחתונה. מעניין אותי אם אינו גורם לריור יתר. הוא נראה מאוד דק ונוח השאלה הגדולה הינה, ה אם רק קיבוע הלשון יביא למינימום הפסקות נשימה בשינה, כי הלא לא מדובר רק בצניחת הלשון כגורם העיקרי לתמט.
כאמור, זה ההתקן שנראה לי בדיוק כמו שלי לדעתי, אם לא אז ממש דומה לו ופועל כמותו, החלק התחתון בתמונה הוא זה שדוחף את הלסת התחתונה קדימה, עשוי סיליקון או משהו דומה, גמיש, ניתן לכיוונון ושליטה על מרווח קידום הלסת עי רופא: http://www.quietsleep.com/appliances/therasnore.cfm
מי שמעוניין לצפות בדגמים שייכנס לקישורים ששמתי פה. |
נערך על ידי - חגית בתאריך 02/02/2008 20:18:49 |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 02/02/2008 : 21:25:55
|
| פניתי במייל לדר' גביש. ביקשתי ח"ד. מקווה שנקבל תשובה. |
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 02/08/2008 : 15:41:51
|
אני מדביקה פה את התשובה של דר' ענת גביש כפי שעמוס כתב אותה בשרשור של ההודעה שלו בנושא ה-FullBreath Appliance , זה חשוב ואני חושבת שזה צריך להיות נעוץ בשרשור הזה דוקא, כי זה קשור לסד דנטאלי: תגובת ד"ר ענת גביש:
"שלום רב פורת,
תודה על פניתך, אעשה את המיטב על מנת לסייע.
מעיון באתרים המזכירים את ההתקן, כולל אתר הFDA , עד כמה שאני מבינה מדובר בהתקן הבנוי מכיסוי של הלסת העליונה בלבד, בחלקו הקדמי קיימת הגבהה עליה סוגרים וכנ"ל באזור הטוחנות. באזור החיך בין הטוחנות עובר פס של פלסטיק ברוחב של כ-1 סמ. שהוא זה שאמור לגרום ללשון להימצא בעמדה נמוכה יותר ולא לסגור את דרכי האויר. אין כאן ניסיון של תפיסה ישירה של הלשון ומשיכתה קדימה. כמו כן ההתקן לא גורם לקידום הלסת התחתונה לעמדה כל שהיא ולא מונע את פתיחתה.
ההתקן פותח כהרחבה של התקן לברוקסיזם (שחיקת שיניים) וכאבי ראש בשם NTI שמהווה למעשה את החלק הקדמי של ההתקן המדובר
ניתן לראות תמונה של ההתקן באתר:www.fullbreathseminars.com
FDA נתן אישור להתקן בהתוויה של נחירות ודום נשימה קל עד בינוני על בסיס דמיוני להתקן אחר : QUIET NIGHT MA & QUIET NIGHT
מחיפוש בספרות המדעית לא מצאתי עבודת מחקר שהתפרסמה בספרות המבוקרת הבודקת את ההתקן (החיפוש בוצע תחת המושג FullBreath או QUIET NIGHT)
אם אינני טועה המכשיר הוצג בפני לפני כשנתיים אך אין לי כל ניסיון איתו.
אשמח לסייע ככל שניתן
ד"ר ענת גביש"
|
נערך על ידי - חגית בתאריך 02/08/2008 15:43:02 |
 |
|
|
הראלה
חבר פחות חדש

164 הודעות |
נכתב ב - 04/12/2008 : 21:16:48
|
תודה לחגית על המחקר המקיף...אני מרגישה תקווה...יש עתיד.. ותודה לעמוס שטרח והסב את תשומת ליבי למידע הזה. איני יודעת איך כותבים ישירות לחגית, האם הכוונה שאכתוב לה למייל האישי?
|
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 06/14/2008 : 07:11:17
|
שאלות הנשאלות לגבי סד דנטלי, מתוך האתר באנגלית "אני שונא סיפאפ"
What are the advantages of using an oral appliance?
Oral appliances offer relief from the effects of sleep apnea while avoiding the more expensive and invasive option of surgery. Some patients find that the right oral appliance works as the perfect solution for nighttime peace and freedom from interrupted sleep. Oral appliances may target snoring or the interrupted breathing, or both. With the right appliance, patients can improve the quality and duration of sleep, reduce daytime sleepiness, improve airflow, reduce the volume or frequency of snoring, and reduce or eliminate apneic events (paused breathing). Oral appliances are also more portable, smaller, and easier to use than the CPAP option.
Will wearing an oral appliance put stress on my jaw joint?
Much research and testing has been performed to study the effects of oral appliances. Most oral appliances are FDA-approved for health and safety and do not pose any dangers under normal usage. A small number of patients may experience some jaw or tooth stress, at which point readjustments usually prove to be successful. Research has shown changes in tooth and jaw position over times, but these problems are usually minor and well tolerated by patients. Few patients would give up their appliances because of these problems.
Are oral appliances awkward or difficult to wear?
Your oral appliance will be custom fit for maximum comfort and ease. There will be a short period of adjustment during which your mouth will adapt to the sensation of the oral appliance. If, for some reason, the appliance is noticeably uncomfortable, Dr. Shapira will readjust the appliance to your liking.
What are the side effects of wearing an oral appliance?
Side effects are genuinely mild and generally take only a short time to adapt to. Depending on the oral appliance you choose, side effects can include mouth dryness, excessive salivation, tooth or jaw joint soreness, nausea, tooth damage, repositioning of the jaw or teeth, and others. Talk to Dr. Shapira about any side effects that are obtrusive. Many of these problems are self-limiting and go away in a short time for most patients. Bite changes may occur with time and often patients are unaware of these changes or find the favorable. If patients are aware of bite changes they should immediately contact Dr Shapira for advice on limiting or reversing changes.
Do oral appliances work?
Yes! Several current studies have shown oral appliances to be highly effective in treating the symptoms of sleep apnea, especially snoring and interrupted breathing. Patients must be consistent with usage and must follow Dr. Shapira's instructions.
Is sleep apnea treatment with oral appliances expensive?
At I Hate CPAP ! , we aim to make all treatment options affordable, so our patients can choose the optimum treatment for their needs, with little worry about cost. Oral appliance therapy costs are similar to that of other apnea treatments, and many insurance plans may cover a portion of the fees. Talk to a financial coordinator today for information on costs, payment, and insurance coverage. To learn more about our affordable payment plans, email our office today. The cost of treatment is much less than the costs of delayed treatment.
Will an oral appliance help me finally get enough sleep?
Most sleep apnea patients respond very well to appliance therapy, although it may be necessary to try out a few different types before finding the appliance that works best for you. Your oral appliance will be custom-fitted to target your unique combination of sleep apnea symptoms so you can get a good night's rest. It will not take the place of healthy sleep habits and sufficient time set aside for sleep.
Which oral appliance should I use?
There are so many different types of appliances to accommodate the varying characteristics of sleep apnea patients, such as jaw size and shape, type and severity of apnea, and tolerance levels. Each appliance has a unique method of function and will have different effects on different patients. The position of the jaw is actually the most important factor not how that position is held. After a thorough exam and sleep evaluation, Dr. Shapira will recommend the appliance that should give you optimum results. Keep in mind that the appliance you choose will be custom-fitted and tailored to your mouth's anatomy.
Dr. Shapira's patients usually start with a TAP appliance to enable titration at the sleep lab. The ideal position to correct apnea and snoring is most easily found with the TAP appliance. The position of the jaw is the most important factor in treatment and can only be confirmed with diagnostic polysomnography (sleep test).
Once that position is found, the majority of patients are happy with their initial appliance. Any other appliances can be constructed to the same position for maximum patient comfort. Remember it is the position the appliance h
How long will my oral appliance last?
Depending on which appliance you choose, they can last years. Most appliances are generally constructed to withstand normal wear and tear well, and Dr. Shapira can repair or reinforce your appliance periodically to increase its functionality. Tooth grinding and other excess wear and tear may shorten the lifespan of your appliance.
How do I tell if my oral appliance is doing its job?
You should feel noticeably more rested than before you started wearing the appliance. You should notice that you are sleeping through the night without any sudden awakenings, and your partner may notice that you've stopped snoring. The most definitive way to tell that an oral appliance is working is by undergoing a follow-up sleep study at the sleep lab.
What ongoing care and maintenance do I need to perform on my appliance?
You will need to clean your appliance each morning by brushing it with a toothbrush and special cleaning agent. Examine the hardware of your appliance often to make sure nothing is out of place. You may be asked to come in to see Dr. Shapira for periodic adjustments and maintenance. Excellent oral care (brushing and flowing) is important while using oral appliances.
Contact ihatecpap.com today for more information on sleep apnea treatment and how you can seek relief from snoring and other sleeping disorders. Call or email our office today for your sleep apnea consultation.
|
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 11/07/2008 : 15:17:43
|
מאמר בנושא סד דנטלי:

|
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 11/07/2008 19:01:46 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 11/07/2008 : 15:48:47
|
שלום. למיטב ידיעתי, הסיפאפ יקר יותר מההתקן הדנטלי. יחד עם זאת ההתקן אינו נהנה מהשתתפות הקופות. יש הסבר לסוגיה???
בברכה
|
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 11/07/2008 : 16:51:23
|
ההסבר נעוץ לדעתי העניה בכך, שמערכת הרפואה בארצנו מאוד שמרנית ועוברת שינויים בקצב איטי בהרבה מקצב החידושים ולכן הנטייה לאמץ פתרון רפואי חדש מחשידה את הקודקודים, ועוד הציפיה מהם להכיר בו לוקחת שנים רבות- מה שלא קשור בהכרח לקצב התפתחות ההמצאות והחידושים בתחום וגם לא מידת השימוש בהם ושכיחותו...מה שאומר שעד שיכירו בזה, אולי הפיתוחים כבר יהיו כאלו שלא תהיה רלוונטית ההכרה כיוון שיומצאו דגמים חדשים של התקנים דנטאליים או מחומרים חדשים וכו'.
אפשר להתנחם בכך, שעדיין, גם ללא כל הכרה בטיפול ע"י קופות החולים, הרי שבהנחה שעלות ההתקן נעה בין 2000-5000 ש"ח, (שלי עלה לי 2200 ש"ח וכולל ההתייעצות כאמור עלה לי העסק 2700 ש"ח וזה כלל בתוכו 3 ביקורות תקופתיות, ואני מניחה שפעם בשנה ביקורת רפואית מידי פעם גם תעלה כמה מאות שקלים, אבל בזה זה מסתכם) לעומת זאת- סיפאפ, גם לאחר החזר כספי ואפילו לדגם הכי זול שעולה על דעתי- היה עולה לך יותר... אז זה לא השיקול.
אגב... יש אנשים רבים שהיו רוצים בזה כ-אופציה שניה- היינו יש להם סיפאפ אבל רוצים משהו קליל וקומפקטי לנסיעות למשל... או למי שישן בעוד מקום במהלך השבוע ולא רוצה להיסחב עם הסיפאפ ...או כפי שקראתי כאן כל הבלאגן במכס למי שנוסע לחו"ל... והתאמת החשמל למדינה זרה...
(זה כמו להבדיל- למשל אשה שמיניקה ואשה שלא, ושנאלצת לסחוב את כל הלוגיסטיקה של אוכל, בקבוקים, מברשות ניקוי, מים מטוהרים, וכל אמצעי האוכל והחיטוי יחד איתה - ברור שהיה עדיף להניק לא???
הניקוי והתחזוקה של ההתקן הם פשוטים להפליא- לזרוק אותו לתוך כוס עם טבליית חיטוי בבוקר- וחסל! (הטבליות זולות)
וגם- השאלה היא למי יהיה את האינטרס להכניס שימוש בהתקנים דנטאליים לשימוש גורף והכרתם ע"י קופות החולים? מן הסתם דוקא היצרנים שלהם או... המתקינים אותם קרי- רופאי השיניים המוסמכים לנושא. לטעמי, עקב כך שיש מעטים כאלו בארץ, והנושא לא מאוגד מספיק באופן מוסדי בארגוני רפואת שינה כמו באירופה ובחו"ל, ומאחר שהיצרנים אינם ישראליים- אזי האינטרס נשאר של החולים - שלא ממש יכולים להזיז הרים ולכן קורה להם מה שקרה לי- הם רוכשים את ההתקן באופן פרטי ולא מחפשים להיות דון קיחוטה של אף אחד...
ביננו- למי מאיתנו זה לא קרה למשל בעזרים רפואיים אחרים שרכש, למשל מדרסים אורטופדיים??? גם פה יש בעייה רפואית והמלצת רופא מומחה והוכחה של נזק בריאותי עקב אי טיפול ועדיין הקופות מכירות במוכר והישן והידוע. לצערנו כמובן.
אני רכשתי למשל, מדרסים אורטופדיים בעלות של פי 3 ממדרסים רגילים שאמורים דוקא להחזיק לי ל-3 שנים במקום לשנה כמו הרגילים, ובעקרון אמורים גם לחסוך לקופה את פנייתי להחזר כל שנה אם אקנה את המדרסים הרגילים, ולא עזרו כל תחנוניי והסבריי הלוגיים, קופ"ח (מאוחדת אציין) החזירו לי לפי עלות המדרס שהם מכירים בו שעלותו כאמור שליש. |
 |
|
|
niva
חבר חדש מהשקית
2 הודעות |
נכתב ב - 12/10/2010 : 09:24:24
|
אני עם [URL=http://www.snoring.co.il/snoring2.html]התקן דנטלי[/URL] חדש אותו עשיתי אצל ד"ר ענת גביש אני מאד מרוצה . כבר בלילה הראשון חלפו הנחירות וקמתי רעננה עם הרגשה שלאחר שינה עמוקה.
|
 |
|
נושא  |
|